Lilian Schoutelen-Ubben overleden

Met grote droefheid willen wij u hierbij melden dat ons lid Lilian Schoutelen-Ubben op vrijdag, 14 oktober jl., vrij plotseling, is overleden. De uitvaart heeft plaatsgevonden op donderdag, 20 oktober jl. Wij wensen haar familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


Maria Swelsen-Geisen overleden.

Tijdens onze bestuursvergadering van maandag, 19 september 2022 werden we opgeschrikt door een telefoontje aan onze voorzitster. Els (dochter van Maria) vertelde dat haar moeder was overleden. De uitvaart heeft plaatsgevonden op vrijdag jongsleden. Wij wensen haar familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies!


rabobank clubsupport 2022

Ook dit jaar hebben wij weer ingeschreven voor de actie van de Rabobank: Rabo ClubSupport. U kunt uw stem op ons uitbrengen als u lid bent van de Rabobank. Alvast bedankt!


donateursactie 2022

Na twee (moeilijke) Coronajaren heeft weer dit jaar weer een "ouderwetse" donateursactie kunnen doorgaan. In de week van 22 mei tot en met 28 mei 2022 zijn een aantal leden langs de deur gegaan en hebben de enveloppen opgehaald. We mogen u mededelen dat de respons overweldigend was. Allen dank voor de medewerking en gulle gaven die we hebben ontvangen.


GEVERIK 23 MEI 2022

Op maandag, 23 mei jl. hebben wij de H. Mis t.g.v. de processie in de Mariakapel in Geverik opgeluisterd. Uit de reacties van kerkgangers bleek ons optreden zeer in de smaak te zijn gevallen.


clubactie glasvezelnetwerk Delta Fiber

Het zit er aan te komen; de aanleg van een glasvezelnetwerk. Tenminste, als 35 % van de inwoners van Genhout, Kelmond en Geverik hiervoor kiezen. Middels een clubactie verlenen wij medewerking m.b.t. het aanmelden, waarbij deelnemers onze vereniging kunnen steunen door de aanmelding via "links" of een QR-code, gekoppeld aan onze vereniging, te laten verlopen. Voor iedere aanmelding (via onze vereniging) ontvangt de inschrijver € 25,00 introductie-korting en onze vereniging € 50,00. Zie voor de aanmelding het artikel in Oos Nuuts. Daar staan de "links" en QR-codes in opgenomen. 


Algemene Ledenvergadering 29 april 2022

Na twee jaar hebben we weer een algemene ledenvergadering bij elkaar kunnen roepen. Naast de gebruikelijke agendapunten, kwam er toch ook een "feestelijk" agendapunt langs; het huldigen en bedanken van enkelen. Onze dirigent Martin Raaphorst is 12½ lid van ons koor en dat wilden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hij kreeg de sol-sleutel opgespeld door onze voorzitster. Dan extra aandacht voor pastoor van Oss. Voor zijn verdiensten als voorzitter (sinds 1983), werd hij benoemd tot ere-voorzitter. Vergezeld van een oorkonde en een mooie pen met inscriptie werd dit bezegeld. Tot slot werd Maarten Vonhögen bedankt voor zijn verdiensten voor ons koor. Als hulp-dirigent, inval-organist en het ter beschikking stellen van een oefen-orgel vonden we dat een kleine attentie hierbij op zijn plaats was.


Oud lid Guus Corten OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op woensdag, 16 maart 2022  van ons oud lid Guus Corten. Wij wensen zijn familie de komende tijd veel sterkte toe.

ERELID Gerard (Sjèr) Dreessen OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op zaterdag, 29 januari 2022  van ons erelid Gerard Dreessen. Wij wensen zijn familie de komende tijd veel sterkte toe.


Nieuw orgel

We werden enkele weken geleden blij verrast middels een mail van Harrie Waelen (voorzitter Sint Hubertus-Kunstcentrum) waarin hij aangaf dat het Kunstcentrum een orgel voor ons koor wilde aanschaffen. In de nieuwsbrief Infomeel (december 2021 - nummer 122) staat dat zij dit doen als een uiting van hun grote waardering voor ons koor. Inmiddels hebben wij samen met Harrie bij een toonaangevend bedrijf Joh.DeHeer te Sliedrecht meerdere orgels bekeken en hebben onze keuze op bovengetoond orgel (Johannes de Heer III - klassiek orgel) laten vallen. Met ingang van 11 december as. kunt u van de klanken van dit nieuwe orgel "genieten". Wij spreken uiteraard onze grote dank uit richting Kunstcentrum welk ons deze geweldige aanwinst heeft bezorgd.


Kerststallententoonstelling Els Vroemen

Ieder land heeft een eigen kerststal’. Met deze vermelding wordt de kerststallententoonstelling in de Hubertuskerk aangekondigd in de uitgave van VIA (bijlage bij de Dagblad De Limburger van woensdag, 8 december 2021), waaraan ons lid Els Vroemen een belangrijk aandeel heeft geleverd Naast de stallen zijn er ook beelden te zien in de Sint Hubertuskerk en is de tentoonstelling aangevuld met stukken uit de collectie van oud-pastoor Van Oss en Ingrid Henssen. Ben je geïnteresseerd in het hele artikel, ga dan via onderstaand webadres naar het hele artikel https://digikrant.limburger.nl/html5/reader/productio n/default.aspx?edid=eebd9774-aa48-474c-ad6f [1]d8864aaf 2


Afscheid Pastoor van oss

Op 10 oktober 2021 heeft Pastoor van Oss afscheid genomen als pastoor van onze parochie. Maar, dat heeft voor ons een grotere betekenis, immers pastoor van Oss was ook voorzitter van ons koor.

Voor de vele verdiensten voor onze parochie en speciaal voor zijn inzet om onze kerk tot een wijd bekend kunstcentrum om te vormen en tevens als hoeder van het  Montfortaans erfgoed was voor burgemeester Van Basten de reden hem te benoemen tot ereburger van de gemeente Beek.


ERELID Jo stassen OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op maandag, 26 juli 2021  van ons erelid Jo Stassen. Wij wensen zijn familie de komende tijd veel sterkte toe.


Activiteiten nu/donateursactie 2021

Terugkijkend naar ons artikeltje in Oos Nuuts van 26 juni 2020 werd voor een tweetal zaken aandacht gevraagd. Het eerste betrof het feit dat we op zoek dienden te gaan naar een nieuwe organist. U heeft uiteraard gemerkt dat we hierin zijn geslaagd doordat Marc Ubachs uit Rekem (België) sinds september ons koor is komen ondersteunen. Nou ja, ons koor is een beetje te ruim voorgesteld, want door de Corona-perikelen werden de plannen behoorlijk in de war geschopt. Dachten we eerst dat we na de zomervakantie (2020) weer actief konden worden; nou nee dus! Op voorstel van kapelaan Charles is er iets anders uit de bus gerold. U heeft het vast wel gemerkt; Marian Michon, Martin Raaphorst en Marc Ubachs hebben deze uitdaging aangenomen en hebben sindsdien vaak de eucharistiediensten muzikaal begeleid. Zij hebben hiervoor veel moeite gedaan, want de optredens wilden zij zo goed mogelijk laten verlopen en derhalve hebben ze wekelijks (en soms zelfs 2 keer per week) samen gerepeteerd! En soms was dat een hele opgave in de koude kerk.

Zelfs nu is nog onduidelijk wanneer we als koor (in totaliteit!) weer samen kunnen zingen. Maar de wil is er absoluut en zodra de mogelijkheden aanwezig zijn zullen we de draad weer opnemen. Daarom durf ik uw aandacht voor de “tweede” zaak te vragen. Zoals gebruikelijk hebben we in deze tijd van het jaar onze donateursactie gepland. Maar evenals vorig jaar moeten we dat op een aangepaste wijze doen (ja, ja Corona!). De verleende vergunning is verleend voor de periode van 23 mei as. tot en met 29 mei as. In deze uitgave van Oos Nuuts vindt u de envelop waarin u de donatie voor ons koor kunt stoppen. Mogen we een dringend beroep op u doen ook dit jaar hier uw medewerking aan te verlenen. Zoals ik vorig jaar al opmerkte heeft ons koor een warme plek in uw hart ingenomen en zijn we – bij voorbaat -  dankbaar voor uw gulle gaven. De envelop kan vervolgens worden afgegeven (in de brievenbus!) bij: Marian Michon (Grootgenhouterstraat 120), Harrie Maas (Printhagenstraat 8), Corrie Bos (Gundelfingenstraat 34), Thea Henssen (Hubertus-straat 72, of Louis van Dick (Hoogland 22). Een tweede mogelijkheid is uw donatie over te maken op onze bankrekening (Rabobank – t.n.v. GKZ St. Hubertus – IBAN NL36RABO0102862281) onder vermelding “donatie 2021”. Waar uw voorkeur naar uitgaat is voor ons onbelangrijk, maar wij zien uw steun voor ons koor heel graag tegemoet. Alvast bedankt voor uw medewerking in deze.


Koninklijke onderscheiding Marian michon

Afgelopen maandag werd onze vicevoorzitster Marian Michon verrast door een bezoek van de burgemeester van Beek, t.w. Mevr. Van Basten-Boddin. En hiervoor was wel een duidelijke reden. De burgemeester kwam met de volgende heuglijke mededeling: Het heeft de koning behaagt u te onderscheiden voor uw verdiensten. Hierbij waren niet alleen haar inzet voor ons koor bedoeld, maar ook haar mantelzorgtaken (in het verleden voor de inwonende oom, maar ook voor anderen waar zij hand- en spandiensten heeft verricht). Op uitnodiging van de burgemeester werd de onderscheiding (lid in de orde van Oranje Nassau) vervolgens door Hub Michon opgespeld. Gezien de Corona-maatregelen was een uitgebreide huldiging niet mogelijk. Wij wensen haar van harte proficiat met deze blijk van dankbaarheid voor hetgeen zij heeft gedaan.


ERELID Mietje Vroomen-Gorissen OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op maandag, 22 februari 2021  van ons erelid Mietje Vroomen-Gorissen. Wij wensen haar familie de komende tijd veel sterkte toe.

Muzikale begeleiding in coronatijd

Naar aanleiding van een idee van kapelaan Charles om de eucharistievieringen ook met live-muziek op te luisteren, heeft onze dirigent Martin Raaphorst deze uitdaging omarmd. Samen met Marian Michon heeft hij nu al een aantal vieringen opgeluisterd. Voor de begeleiding zorgde onze nieuwe organist Marc Ubachs. De foto's zijn tijdens de repetities genomen in een koude kerk, vandaar hun "winterse" uitdossing. De reacties van de kerkgangers is absoluut positief te noemen. Chapeau!!


onderscheiding Maria Swelsen

Normaal gesproken zouden wij tijdens ons jaarlijks Ceciliafeest onze jubilarissen eren, maar Corona heeft alles in de war gestuurd. Nu vonden wij dat een 50-jarig jubileum toch niet onopgemerkt voorbij dienden te gaan en dat is nu bij Maria precies het geval. Het bestuur heeft een afspraak met Maria gemaakt om de onderscheiding te kunnen "overhandigen". Een afvaardiging heeft op 3 oktober j.l. een bezoek aan haar gebracht en toen is de onderscheiding - met een begeleidend woordje van de vice-voorzitster - bij haar opgespeld. Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit jubileum.


Rabo Clubsupport

Ook dit jaar hebben wij weer ingeschreven voor de actie van de Rabobank: Rabo ClubSupport. U kunt uw stem op ons uitbrengen als u lid bent van de Rabobank. Alvast bedankt.

Dat het Coronavirus ons behoorlijk parten zou gaan spelen, hebben we al eerder gemeld. Dat de "stille" periode echter zo lang zou duren hadden we niet verwacht. Ook voor de leden onderling is het geen fijne tijd; we zouden weer eens gezellig bij elkaar willen zijn. Helaas lijkt het er nu op (N.b. volgens de jaarkalender zouden we volgende week de repetities na de zomervakantie weer hervatten!) dat er nog geen duidelijk zicht is wanneer we weer samen kunnen zingen. Zodra hierin verandering is, zullen we dat direct melden.


nieuwe organist

Ondanks het feit dat het in deze "Coronatijd" moeilijk communiceren is, zijn we er in geslaagd een nieuwe organist voor ons koor te vinden. Na enkele gesprekken en uitwisseling van gedachten en ideeën hebben we Dhr. Marc Ubachs bereid gevonden ons koor in de toekomsl te begeleiden. Marc is woonachtig in Rekem (België), wat natuurlijk een overbrugbare (letterlijk en figuurlijk) afstand is. We kijken uit naar een prettige en muzikale samenwerking.


Donateursactie 2020

Onze jaarlijkse donateursactie zou dit jaar plaatsvinden van 29 juni as. tot en met 4 juli as. Vergunning van de gemeente was al verleend (aanvraag heeft reeds afgelopen najaar plaatsgevonden!), maar ja, toen werden wij verrast met de uitbraak van het Corona-virus. Dus langs de deur gaan om de enveloppen op te halen zat er niet in. Enerzijds wilden wij onze leden, die hieraan normaal gesproken meededen, niet aan een besmetting blootstellen en omgekeerd dachten wij dat onze donateurs dit ook bezwaarlijk zouden vinden. Wij wilden toch uw medewerking vragen, want terugkijkend naar de afgelopen jaren, heeft ons koor toch een warme plek in uw hart gehad gezien de gulle gaven die wij mochten ontvangen. Daarom wilden wij uw medewerking vragen om toch aan de donateursactie “mee te doen”. Zoals gebruikelijk was bij de uitgave van Oos Nuuts de envelop, waarin u uw donatie kon doen, "ingesloten". Deze envelop kon vervolgens worden afgegeven (in de brievenbus!) bij: Marian Michon (Grootgenhouterstraat 120), Harrie Maas (Printhagenstraat 8), Thea Henssen (Hubertusstraat 72, of Louis van Dick (Hoogland 22). Een tweede mogelijkheid was uw donatie over te maken op onze bankrekening (Rabobank – t.n.v. GKZ St. Hubertus – IBAN NL36RABO0102862281) onder vermelding “donatie 2020”. Waar uw voorkeur naar uitging was voor ons onbelangrijk, maar wij zagen uw steun voor ons koor heel graag tegemoet. Alvast bedankt voor uw medewerking in deze.


organist stapt op!

Wij werden afgelopen weekend (13/14 juni 2020) negatief verrast door het bericht dat onze organist May Bemelmans heeft besloten met onmiddellijke ingang te stoppen bij ons koor. Dit is voor ons bestuur een groot probleem, want in deze tijd (Corona-virus!) hebben wij onze contacten en overlegsituaties al tot het hoogst noodzakelijke beperkt, terwijl dit toch op korte termijn aangepakt zal moeten worden. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.


ave maria (Marian Michon)

Na afloop van de Pinkstermis heeft Marian Michon ook nog het Ave Maria gezongen. We denken dat het een eer is voor Marian om deze bijdrage ook aan eenieder te laten horen!


H. Mis op pinksterzondag vanuit genhout

Op 1e Pinksterdag - zondag 31 mei as..- wordt vanuit de Sint Hubertuskerk in Genhout de eucharistieviering uitgezonden door streekomroep Bie Os. De uitzending begint om 10.00 uur. De eucharistieviering wordt opgedragen door pastoor John van Oss samen met de kapelaans Stefan Musanai en Charles Leta. Bij deze H. Mis zijn ook enkele leden van ons koor betrokken. 

 

Na de televisie-uitzending is de mis [terug] te zien via een link onze website! Zie onderstaande video.


Optreden Glana Zuyderland

Gezien de huidige omstandigheden m.b.t. het Coronavirus hebben wij - met pijn in het hart - het optreden tijdens de eucharistieviering van zaterdag, 13 juni 2020 moeten afzeggen. Het zou juist voor de bewoners in Glana Zuyderland een welkome "afleiding" kunnen zijn geweest enkele mensen van buitenaf te kunnen horen en zien, maar helaas vinden wij het niet verantwoord, zowel voor diezelfde bewoners en ook voor onze leden, om dit optreden door te laten gaan!


PAASBOODSCHAP PASTOOR EN KAPELAANS

Vandaag (zaterdag, 11 april 2020) ontvingen wij van het kerkbestuur een link van de Paasboodschap, uitgesproken door Pastoor van Oss en de kapelaans pater Stefan en pater Charles.


MAATREGELEN I.V.M. CORONA-VIRUS (UPDATE)

Vanmorgen (vrijdag, 13 maart 2020) heeft het bestuur overleg met het kerkbestuur gehad. Een van de punten, die aan de orde zijn gekomen, was het feit of de komende weken de eucharistievieringen doorgang zouden (kunnen) vinden. Men zou ons na afloop van de vergadering van het kerkbestuur op de hoogte brengen! Onze voorzitster heeft inderdaad bericht ontvangen dat de komende drie weken geen eucharistievieringen zullen plaatsvinden. Deze mededeling is overigens ook al bevestigd in nieuwsbrief 661 van het bisdom Roermond! Kort samengevat komt het er op neer dat in ieder geval tot 31 maart 2020 geen eucharistievieringen zullen doorgaan. In het verlengde hiervan heeft het bestuur besloten ook de repetities tot 31 maart as. niet te laten doorgaan. We houden jullie op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Afgelopen dinsdag,17 maart 2020 zijn we op de hoogte gebracht van het feit dat tot en met 2e Paasdag geen eucharistievieringen zullen plaatsvinden. Het bestuur heeft aansluitend hieraan besloten dat ook geen repetities in de periode tot 2e Paasdag zullen plaatsvinden.

N.a.v. de maatregelen van de regering (bekend gemaakt maandag, 23-03-2020) en mededelingen van Bisdom Roermond/kerkbestuur St. Hubertus zullen tot 1 juni 2020 geen repetities plaatsvinden. Wij houden u op de hoogte!


ERELID GERDA SPRONCKEN-FRISSEN OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op maandag, 23 december 2019  van ons erelid Gerda Sproncken-Frissen. Wij wensen haar familie de komende tijd veel sterkte toe.


MUZIKALE KERSTONTMOETING "WÈTS TE NOG"

Herken je het volgende? Je wilt de kerstspullen pakken om de kerstboom en je huis te versieren. Je komt andere oude dozen tegen. Je maakt een van deze dozen open om erin te snuffelen. Je pakt een fotoalbum eruit en begint te bladeren. De pagina’s glijden door je handen en allerlei herinneringen/verhalen komen naar boven.

Op zondag 15 december a.s. worden verhalen/herinneringen over gebeurtenissen en personen van Genhout vertolkt worden door Toneelvereniging Ons Genoegen. Dit wordt muzikaal ondersteund door ons koor Zangkoor, fanfare St. Antonius en zanggroep Cosi Cantare. Mede-organisatie: kerkbestuur St. Hubertusparochie.

Locatie: St. Hubertuskerk in Genhout. Na brainstormsessies in het voorjaar met het kerkbestuur en de deelnemende verenigingen over de invulling van het tweejaarlijks kerstevenement in de St. Hubertuskerk in Genhout, kwam dit leuke idee naar voren De voorbereidingen werden direct in gang gezet: er werd met diverse mensen van Genhout gepraat over gebeurtenissen/anekdotes die plaats vonden in de loop van de jaren, er werden foto’s en filmpjes gezocht etc. Kortom, al veel voorpret. Dit belooft een mooie kerstontmoeting te worden voor jong en oud in een sfeervolle setting.

Aanvang 19.00 uur (kerk open om 18.30 uur) - Entree € 3.00.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij: schoonheidssalon Cinthia, Hubertusstraat 73 te Genhout, Vefato Motké, Printhagenstraat 3 te Genhout, Bloemen Manjefiek, Hoofdstraat 41 te Schimmert, Muziekland (Makado), Wethouder Sangersstraat 234 te Beek en The Read Shop, Markt 63 te Beek.


CECILIADAG 24-11-2019

Zoals gebruikelijk werd gestart met een eucharistieviering, waarbij aandacht was voor de leden en overleden leden. De woorden van Pastoor van Oss maakten de kerkgangers duidelijk dat onze aanwezigheid nog steeds zeer op prijs worden gesteld en dat lieten zij op het einde van de H. Mis - middels een applaus - duidelijk merken.

Het was een aparte dag; niet alleen zou ons jaarlijks feest plaatsvinden, maar we hadden ook een jubilaris in ons midden. En dat hebben we geweten ook. Harrie Maas, die ons koor al 25 jaar heeft versterkt, wilde ons dat laten weten. Hij had een tig aantal mensen uitgenodigd, die deze gebeurtenis voor hem tot een geweldige happening zouden moeten maken. De kinderen, de kleinkinderen, andere familieleden, Peter zijn trouwe reisgenoot en niet te vergeten mensen van de kaartclub; allen hebben van de huldiging genoten. De grappige aanvullingen en onderbrekingen tijdens de toespraak van onze voorzitster Marian Michon waren Harrie wel toevertrouwd, maar Marian raakte hierdoor wel het spoor af en toe bijster.

Maar goed, voorafgaand aan de huldiging hebben we eerst nog van een goede brunch genoten. Na de huldiging kon de “eigenlijke” feestdag beginnen. Door het optreden van de andere “huisband/koor” van Martin kwam de sfeer er goed in. Het onderhoudende en gezellige programma van het Brooker Shanty Koor bracht er een goede stemming in. Dat bleek uit de actieve deelname van onze koorleden.

Totdat het afsluitende diner van start kon gaan, werd er nog druk gekeuveld!

Apart vermeldenswaardig was de aanwezigheid van Pastoor van Oss met de twee pas benoemde kapelaans Charles en Stefan. Vooral de kapelaans gaven blijk van het feit zich thuis te voelen in ons gezelschap. Zij genoten zichtbaar van de muzikale inbreng, wat er toe leidde dat aan hen de terechte vraag werd gesteld of zij misschien wel lid zouden willen worden van ons koor. Dit resulteerde in de toezegging dat zij in ieder geval naar de eerstvolgende repetitie zouden komen, waarbij Harrie Maas aanbood als taxi te willen functioneren! 

Van het reeds genoemde diner – waarbij van verschillende “stamppotten” kon worden geproefd – hebben de leden genoten. Al met al was het een leuke en gezellige dag.



DONATEURSACTIE 2019

In de week van 1 juli t/m 6 juli zijn een aantal leden van ons “aan de deur” geweest in verband met onze jaarlijkse donateursactie. We kunnen u melden dat we toch weer positief verrast werden door de medewerking en de gulle gaven van de Genhoutenaren. We hebben daardoor de mogelijkheid ook het komend jaar weer voor onze parochiegemeenschap de muzikale begeleiding van de liturgievieringen (in welke vorm dan ook!) te kunnen verzorgen. We doen dit met veel plezier!


RABOBANK CLUBSUPPORT 2019

De stemronde is voorbij en de uitslag bekend. Op dinsdag, 22-10-2019 hebben Corrie Bos en Louis van Dick in het adviescentrum van de Rabobank in Sittard de cheque in ontvangst mogen nemen. We waren blij verrast met het bedrag dat op onze rekening zal worden bijgeschreven. Onze dank gaat uiteraard uit naar de mensen die hun stem op ons koor hebben uitgebracht!


ERELID THEO FRISSEN OVERLEDEN

Met droefheid hebben wij op zaterdag, 2 december 2017. kennisgenomen van het overlijden van ons erelid Thei Frissen. Wij wensen zijn familie de komende tijd veel sterkte toe.


JUBILEUMVIERING T.G.V. 85-JARIG JUBILEUM

In een geweldige ambiance hebben we op zondag, 26 november 2017 ons 85-jarig jubileum gevierd! Na de eucharistieviering – waar we een mooie uitvoering van de Missa in G van G.B. Casali hebben uitgevoerd – zijn we naar gemeenschapshuis “Trefpunt• Oos Dörp” gegaan. Daar hebben we eerst, in besloten kring, onze jubilarissen gehuldigd. De versierselen van de Gregoriusvereniging werden door Marian Michon en Tiny Coumans opgespeld. Daarnaast werden ook de bijbehorende oorkondes uitgereikt. Voor Jo Stassen hadden we nog iets aparts in petto; hij werd benoemd tot erelid. Als vast onderdeel hoort hierbij het overhandigen van de prachtige tekening “G van Genhout” (gemaakt door Jef Thijssen).

Een goed bezochte receptie volgde na de gezamenlijke lunch. Naast een groot aantal Genhoutse verenigingen gaven ook een aantal oud-leden acte de présence. Maar zij niet alleen; ook collega-koren uit de nabije omgeving, oud-dirigenten, vertegenwoordigers van de gemeente Beek (wethouder van Es) en meerdere inwoners van Genhout kwamen de jubilarissen en het bestuur een handje geven. Dit ging vaak vergezeld van een aardig woordje en enveloppen met “inhoud”.

Na de receptie werd door de leden nog gezellig nagebabbeld en werden zij “getrakteerd” op een quiz, waarbij men de namen moest koppelen aan de groepsfoto’s uit 1949 en 1963 . Uiteraard zorgde dit voor de nodige hilariteit. Als afsluiting van dit gezellig samenzijn werd nog genoten van een gezamenlijk diner. Voor de goede verzorging gaat onze dank naar alle medewerkers van het gemeenschapshuis.

Terugkijkend op deze dag mogen we stellen dat onze vereniging nog midden in de Genhoutse gemeenschap staat (wat bleek uit de aanwezigheid en de vele giften, die wij mochten ontvangen!) en daarvoor willen wij u allen van harte danken.